Massage bij de oudere hond

Net als bij ons mensen is ook het ouder wordende lichaam van de hond onderhevig aan veranderingen. We kennen allemaal het gegeven dat onze huid ouder wordt, dat onze spieren en gewrichten wat stijver worden en dat onze stofwisseling veranderd. Ook bij de hond spelen deze processen zich af.

Met massage ondersteun je je hond om zo fit mogelijk ouder te worden; je stimuleert de huid, de onderhuidse doorbloeding blijft op peil en de aan- en afvoer van voedings- en afvalstoffen wordt ondersteund waardoor huid en vacht in goede conditie blijven.
Maar de massage heeft ook een ontspannend effect op de spieren, waardoor de afname van spierweefsel minder snel gaat, de spieren soepel en fit blijven en daarmee ook de gewrichten beter ondersteund worden.
Daarnaast gebeurd er op een ander niveau ook van alles:
Massage heeft invloed op het zenuwstelsel van de hond. Door dit op de juiste manier aan te spreken activeer je de hersenen, wordt de afgifte van bepaalde hormonen en neurotransmitters positief beïnvloed en blijft de zenuwgeleiding in het lichaam goed functioneren.

Massage mag daarom niet ontbreken in het leven van je senior hond.
De Kynologisch Masseurs en Therapeuten leren je graag hoe je je oudje fit houd!

Reacties zijn gesloten.