Waarom hondenmassage twee kanten op werkt…

Als je een hond wilt gaan masseren zijn er enkele ‘regels’ die je vooraf aan een sessie zeker in acht moet nemen.
– Je hebt voldoende tijd,
– Je voelt je goed,
– Je bent bekend met communicatiesignalen en tijdens de sessie let je hier goed op.
– De hond bepaalt altijd het verloop van een massage- of bewust aanraken sessie.

Door deze punten in te zetten, creëer je een soort setting. Vanuit deze setting start je je massagesessie. Een hond voelt feilloos aan hoe jouw stemming is en dat op elk moment van de dag. Dus hoe beter de masseur in zijn of haar vel zit, des gemakkelijk het voor de hond kan zijn om voldoende vertrouwen in de masseur te hebben om zich daarop zo goed als mogelijk is te ontspannen, wat voor het uiteindelijke verloop van de massagesessie alles bepalend is.

Naast het feit dat hondenmassage voor de hond enorm veel voordelen heeft, brengt het de masseur ook veel.

Voordelen voor de masseur

Door de tast en je handbewegingen haal je heel veel informatie uit een hondenlichaam.
Maar in je eigen systeem gebeurt er ook veel. Je gaat steeds meer voelen, ervaren en zelfs je eigen gedrag veranderen. Want je geeft oa liefde weg zonder er wat voor terug te verwachten. Je krijgt steeds meer zelfvertrouwen door ervaring op te doen. Je leert jezelf steeds beter en sneller te ontspannen, wat je ook in je dagelijkse leven kan inzetten. Je leert te anticiperen op signalen die de hond afgeeft, je gaat steeds meer ‘zien’, en te accepteren dat less heel vaak more is. Want kleine stapjes betekent ook vooruitgang.

Zelfs als je sessies hebt waar een hond zich niet tot moeilijk laat aanraken of kan ontspannen, ga je juist eerder bij jezelf afvragen waar het wringt, want de hond geeft je niet voor niks een signaal, toch?
Is er iets bij jou of in jou? Al is het maar een héél klein dingetje, dat je zou kunnen veranderen of misschien wel anders kunt doen. Of heb je juist een sterke eigenschap die je kan inzetten ten bate van de hond en daarmee een sessie een totaal andere draai kan geven?

Hondenmassage geven vraagt je om jezelf keer op keer onder de loep te nemen. Je leert hierdoor jezelf kennen, wat je talenten zijn, je valkuilen (in) te zien, soms ook om deze te accepteren. Je komt hierdoor steeds beter in contact met je eigen gevoel.
Door hierop te gaan vertrouwen, zie je en voel je als masseur iets heel moois ontvouwen, namelijk een bijzonder proces aan zelfontwikkeling.
Door dit proces met beide handen aan te nemen, groei je net als de honden na een massage of een sessie bewust aanraken op fysiek vlak, maar zeker ook op emotioneel vlak.

Daarom werkt Hondenmassage therapeutisch, voor de hond, maar zeker ook voor masseur!

Reacties zijn gesloten.